Isolatie Puttershoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Puttershoek? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. de garage isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Puttershoek. We bespreken onderwerpen als dubbel glas en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-puttershoek-3297

 • Snel terugverdiend
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Beter energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3297
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire acties om jullie woning in Puttershoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Puttershoek is betaalbaar (vanaf ongeveer € 800 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Puttershoek kost gemiddeld €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is plusminus €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Puttershoek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Puttershoek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Puttershoek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€605
(€7450)
€1050
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€205
(€1800)
€370
(€2850)
Spouwmuur€310
(€925)
€610
(€1975)
€920
(€3100)
HR++ glas€195
(€1900)
€275
(€3250)
€380
(€4975)
isolatie puttershoek 3297

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Puttershoek?

Waarom mijn woning in Puttershoek isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en geeft een besparing van €260 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Puttershoek een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Puttershoek. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Puttershoek wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Puttershoek voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Puttershoek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen