Isolatie Bernheze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bernheze? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je handige informatie over isolatie Bernheze. We staan stil bij topics als de spouwmuur isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bernheze-5472

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Bernheze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bernheze is voordeling (om en nabij de € 770 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bernheze kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is om en nabij €830 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog meer mogelijke oplossingen. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bernheze (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Bernheze isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bernheze. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€665
(€5350)
€1230
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€210
(€2350)
€310
(€3250)
Spouwmuur€265
(€1575)
€460
(€2750)
€895
(€3425)
HR++ glas€250
(€2275)
€305
(€3950)
€395
(€4850)
isolatie bernheze 5472

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bernheze?

Waarom mijn woning in Bernheze isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat bespaart tot €325 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Bernheze een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bernheze. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Bernheze wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bernheze voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Bernheze. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen