Isolatie Nistelrode

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nistelrode? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals HR++ glas of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Nistelrode. Dit kan gaan om topics als isolatie van buitenmuren en glaswol. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nistelrode-5388

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Houdt geluid tegen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest rendabele manieren om een woning in Nistelrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nistelrode is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nistelrode kost je zo’n €5800. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Hiermee bespaar je ongeveer €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nistelrode (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Nistelrode isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. Dat komt neer op €1075 p/jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nistelrode. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€805
(€7500)
€950
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€240
(€1850)
€315
(€2850)
Spouwmuur€350
(€800)
€540
(€2700)
€875
(€3575)
HR++ glas€190
(€2025)
€305
(€3625)
€360
(€4925)
isolatie nistelrode 5388

Plekken in de buurt:

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Nistelrode?

Waarom mijn woning in Nistelrode isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta en NLE, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en besparen tot €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Met hulp van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Nistelrode een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nistelrode. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Nistelrode wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Nistelrode voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nistelrode. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen