Isolatie Vorstenbosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vorstenbosch? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als bijv. isolatie van de gevel en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Vorstenbosch. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-vorstenbosch-5476

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest toegepaste acties om jullie woning in Vorstenbosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vorstenbosch is voordeling (ongeveer € 750 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vorstenbosch kost ongeveer €4600. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13300. Hiermee bespaar je om en nabij €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer rendabele oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vorstenbosch (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een groenere wereld? Woning Vorstenbosch isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vorstenbosch. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€815
(€5400)
€1090
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€210
(€2400)
€335
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1650)
€490
(€2375)
€780
(€3625)
HR++ glas€250
(€2325)
€275
(€4300)
€395
(€5250)
isolatie vorstenbosch 5476

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vorstenbosch?

Waarom mijn woning in Vorstenbosch isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en dat bespaart tot €305 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vorstenbosch een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vorstenbosch. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vorstenbosch wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Vorstenbosch voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vorstenbosch. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen