Isolatie Boekel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boekel? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als het dak isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Boekel. Denk aan topics als tochtwering en ventilatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-boekel-5427

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest rendabele methodes om je woning in Boekel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boekel is voordeling (ongeveer € 930 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1975 en het rendement ligt op zo’n €280, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Boekel kost gemiddeld €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Je profiteert van zo’n €860 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog enkele populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Boekel (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Boekel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Boekel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€865
(€6350)
€1000
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€250
(€2050)
€335
(€3550)
Spouwmuur€375
(€1725)
€650
(€2500)
€910
(€3625)
HR++ glas€235
(€2025)
€260
(€3425)
€430
(€4625)
isolatie boekel 5427

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Boekel?

Waarom mijn woning in Boekel isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Boekel

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Boekel een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.boekel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Boekel
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Boekel. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Boekel wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boekel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Boekel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen