Isolatie Meierijstad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meierijstad? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen als dubbel glas en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Meierijstad. We bespreken zaken als de spouw isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-meierijstad-5461

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Meierijstad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meierijstad is financieel toegankelijk beginnend bij € 870 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meierijstad kost ongeveer €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €770 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Meierijstad (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Meierijstad isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Meierijstad. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4150)
€655
(€4800)
€1230
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€275
(€2050)
€320
(€3000)
Spouwmuur€310
(€1050)
€510
(€2575)
€855
(€3575)
HR++ glas€200
(€2675)
€335
(€4000)
€395
(€4500)
isolatie meierijstad 5461

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Meierijstad?

Waarom mijn woning in Meierijstad isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en besparen tot €260 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Meierijstad

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Meierijstad extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.meierijstad.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meierijstad
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Meierijstad. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Meierijstad wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Meierijstad voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meierijstad. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen