Isolatie Heesch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heesch? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. je spouwmuur isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met waardevolle informatie over isolatie Heesch. We zoomen in op zaken als de bodem isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-heesch-5384

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref je de meest populaire toepassingen om je woning in Heesch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heesch kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €2000 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heesch kost plusminus €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Heesch (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Heesch isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De besparing komt neer op €825 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heesch. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€835
(€4800)
€980
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€185
(€2350)
€355
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1400)
€640
(€2725)
€890
(€3225)
HR++ glas€230
(€2475)
€325
(€3725)
€385
(€5225)
isolatie heesch 5384

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heesch?

Waarom mijn woning in Heesch isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en geeft een besparing van €300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hubo, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Heesch een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heesch. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Heesch wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heesch voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Heesch. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen