Isolatie Heeswijk-Dinther

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heeswijk-Dinther? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Heeswijk-Dinther. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-heeswijk-dinther-5473

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5473
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Heeswijk-Dinther te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heeswijk-Dinther is goed te betalen (om en nabij de € 990 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de besparing loopt op tot €195 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heeswijk-Dinther kost doorgaans €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je pakweg €890, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er verscheidene populaire vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heeswijk-Dinther (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een groenere wereld? Woning Heeswijk-Dinther isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De besparing komt neer op €1275 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Heeswijk-Dinther. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€875
(€6350)
€1220
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€285
(€2600)
€325
(€3200)
Spouwmuur€335
(€1650)
€580
(€2025)
€860
(€3150)
HR++ glas€230
(€1875)
€305
(€3850)
€445
(€4825)
isolatie heeswijk-dinther 5473

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heeswijk-Dinther?

Waarom mijn woning in Heeswijk-Dinther isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Heeswijk-Dinther een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor opties in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heeswijk-Dinther. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Heeswijk-Dinther wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heeswijk-Dinther voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Heeswijk-Dinther. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen