Isolatie Mill en Sint Hubert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mill en Sint Hubert? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Mill en Sint Hubert. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-mill-en-sint-hubert-5455

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Mill en Sint Hubert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mill en Sint Hubert is aantrekkelijk (vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1900 en je bespaart al snel €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mill en Sint Hubert kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Dit levert op ong. €880 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Mill en Sint Hubert (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Mill en Sint Hubert isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Mill en Sint Hubert. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€675
(€7400)
€1140
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€265
(€1700)
€315
(€2950)
Spouwmuur€395
(€1000)
€450
(€2075)
€815
(€3225)
HR++ glas€225
(€1875)
€275
(€3625)
€420
(€4725)
isolatie mill-en-sint-hubert 5455

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Mill en Sint Hubert?

Waarom mijn woning in Mill en Sint Hubert isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Mill en Sint Hubert

Door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Mill en Sint Hubert een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-mill.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Mill en Sint Hubert
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mill en Sint Hubert. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Mill en Sint Hubert wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mill en Sint Hubert voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Mill en Sint Hubert. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen