Isolatie Cuijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cuijk? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van platte dak of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Cuijk. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-cuijk-5431

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest populaire toepassingen om je woning in Cuijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cuijk kan erg voordelig (vanaf zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cuijk kost doorgaans €5750. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11100. De winst is grofweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog enkele alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Cuijk (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Cuijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. Dat komt neer op €1350 p/jaar. Hieronder check je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Cuijk. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€705
(€6350)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€200
(€2300)
€320
(€3150)
Spouwmuur€350
(€1575)
€560
(€2600)
€905
(€3375)
HR++ glas€205
(€1975)
€335
(€3875)
€385
(€5075)
isolatie cuijk 5431

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Cuijk?

Waarom mijn woning in Cuijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat bespaart tot €335 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cuijk

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Cuijk een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Cuijk. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Cuijk wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Cuijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Cuijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen