Isolatie Loosbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Loosbroek? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Loosbroek. We bespreken topics als de bodem isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-loosbroek-5472

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Reductie geluid
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest toegepaste stappen om een woning in Loosbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Loosbroek is goed te betalen (vanaf € 810 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1700 en het bespaart circa €240 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loosbroek kost ongeveer €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is zo’n €930 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende mogelijke opties. In onderstaande tekst benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Loosbroek (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Loosbroek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Loosbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€595
(€5750)
€1010
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€245
(€1700)
€360
(€3600)
Spouwmuur€295
(€900)
€590
(€2300)
€825
(€3175)
HR++ glas€210
(€1900)
€270
(€3375)
€365
(€4675)
isolatie loosbroek 5472

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Loosbroek?

Waarom mijn woning in Loosbroek isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en dat levert gemiddeld op €225 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Loosbroek een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Loosbroek. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Loosbroek wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Loosbroek voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Loosbroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen