Isolatie Vinkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vinkel? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals HR++ glas en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Vinkel. Je komt meer te weten over onderwerpen als dakkapel isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vinkel-5383

 • Flinke besparing
 • Een optimaal leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook geluidsdicht
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Vinkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vinkel is voordeling (vanaf plusminus € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1750 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vinkel kost zo’n €4450. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Dit levert op plusminus €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vinkel (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Vinkel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Vinkel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€835
(€7300)
€1160
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€230
(€1950)
€335
(€3550)
Spouwmuur€395
(€950)
€530
(€2175)
€945
(€3100)
HR++ glas€225
(€1825)
€330
(€3300)
€445
(€4525)
isolatie vinkel 5383

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Vinkel?

Waarom mijn woning in Vinkel isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bernheze

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vinkel extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bernheze.org/ voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bernheze
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vinkel. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vinkel wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vinkel voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Vinkel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen