Isolatie Loon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Loon? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Loon. We bespreken topics als tochtprofielen en energiebespaarlening. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-loon-9409

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de interessantste toepassingen om je woning in Loon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Loon is voordeling (al vanaf € 830 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Loon kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. Dit levert op zo’n €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse interessante alternatieven. Hierna bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Loon (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Loon isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Loon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€765
(€5950)
€950
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€275
(€2450)
€365
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1000)
€460
(€2025)
€930
(€3225)
HR++ glas€245
(€2650)
€325
(€4125)
€370
(€4700)
isolatie loon 9409

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Loon?

Waarom mijn woning in Loon isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Assen

Door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Loon extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Loon. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Loon wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Loon voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Loon. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen