Isolatie Zeijerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zeijerveen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als triple glas en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Zeijerveen. Bijvoorbeeld thema’s als naden en kieren dichten en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zeijerveen-9489

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest populaire methodes om jullie woning in Zeijerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zeijerveen kan erg voordelig (vanaf plusminus € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zeijerveen kost om en nabij de €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het voordeel is circa €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er meerdere alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zeijerveen (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Woning Zeijerveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Hierna ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zeijerveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€765
(€5850)
€1060
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€205
(€2100)
€375
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1675)
€540
(€2375)
€840
(€3225)
HR++ glas€200
(€2025)
€295
(€3650)
€405
(€4575)
isolatie zeijerveen 9489

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Zeijerveen?

Waarom mijn woning in Zeijerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Assen

Via subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Zeijerveen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zeijerveen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Zeijerveen wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zeijerveen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zeijerveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen