Isolatie Ter Aard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ter Aard? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals de vloer isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Ter Aard. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de zolder en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ter-aard-9487

 • Minder energielasten
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Ter Aard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ter Aard is goed te betalen (rond de € 990 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €250 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ter Aard kost doorgaans €5450. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12900. Je profiteert van om en nabij €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Ter Aard (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Ter Aard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat is dus al gauw €1450 (jaarlijks). Hierna tref je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ter Aard. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€745
(€4700)
€1240
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€295
(€2450)
€400
(€3050)
Spouwmuur€320
(€800)
€660
(€2475)
€930
(€3275)
HR++ glas€235
(€1925)
€290
(€4125)
€390
(€4525)
isolatie ter-aard 9487

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ter Aard?

Waarom mijn woning in Ter Aard isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en besparen tot €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Assen

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Ter Aard een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ter Aard. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Ter Aard wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ter Aard voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Ter Aard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen