Isolatie Zeijerveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zeijerveld? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als isolatie van de binnengevel of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Zeijerveld. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de garage en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zeijerveld-9491

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Interessante energiebespaarlening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest interessante methodes om je woning in Zeijerveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zeijerveld is voordeling (rond de € 870 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zeijerveld kost plusminus €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het rendement is zo’n €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zeijerveld (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Woning Zeijerveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zeijerveld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€855
(€5350)
€990
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€285
(€2600)
€380
(€2950)
Spouwmuur€400
(€850)
€490
(€2375)
€885
(€3100)
HR++ glas€250
(€2925)
€280
(€3500)
€430
(€4625)
isolatie zeijerveld 9491

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Zeijerveld?

Waarom mijn woning in Zeijerveld isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en geeft een besparing van €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Assen

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zeijerveld een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zeijerveld. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Zeijerveld wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Zeijerveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zeijerveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen