Isolatie Ubbena

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ubbena? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties als isolatie van de schuur of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Ubbena. Bijvoorbeeld items als radiatorisolatie en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ubbena-9492

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ubbena te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ubbena is voordeling (al vanaf +/- € 970 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ubbena kost ongeveer €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. De winst is zo’n €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ubbena (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Ubbena isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. Dat komt neer op €1450 p/jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ubbena. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€795
(€5800)
€960
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€290
(€2400)
€360
(€3350)
Spouwmuur€265
(€1175)
€690
(€2425)
€880
(€3050)
HR++ glas€225
(€2525)
€290
(€4300)
€405
(€5025)
isolatie ubbena 9492

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Ubbena?

Waarom mijn woning in Ubbena isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en dat bespaart tot €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Assen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Ubbena een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Assen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ubbena. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Ubbena wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ubbena voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ubbena. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen