Isolatie Rhee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rhee? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Rhee. We staan stil bij topics als isolatie van deuren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rhee-9486

 • Elke maand besparen op energie
 • Temperatuur in eigen hand
 • Duurzame investering
 • Interessante energiebespaarlening
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Rhee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rhee kan zeer goedkoop (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rhee kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het voordeel is circa €870, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we allerlei rendabele oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rhee (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Rhee isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Rhee. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€685
(€5450)
€1070
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€270
(€2300)
€305
(€2900)
Spouwmuur€340
(€1500)
€640
(€2350)
€910
(€3600)
HR++ glas€235
(€2225)
€325
(€4075)
€390
(€5225)
isolatie rhee 9486

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Rhee?

Waarom mijn woning in Rhee isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina vind je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Assen

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Rhee extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rhee. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Rhee wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rhee voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Rhee. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen