Isolatie Hagestein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hagestein? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als binnenmuren isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Hagestein. We bespreken topics als radiatorfolie aanbrengen en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hagestein-4124

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van ongedierte
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4124
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref je de meest rendabele manieren om een woning in Hagestein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hagestein is betaalbaar beginnend bij € 890 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en de besparing loopt op tot €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hagestein kost gemiddeld €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Het rendement is al snel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Daarmee bespaar je grofweg €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hagestein (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Hagestein isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hagestein. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€795
(€4550)
€1160
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€240
(€2200)
€370
(€2900)
Spouwmuur€245
(€925)
€730
(€2575)
€860
(€3025)
HR++ glas€230
(€2825)
€325
(€3125)
€350
(€4950)
isolatie hagestein 4124

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hagestein?

Waarom mijn woning in Hagestein isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Vianen

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Hagestein een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hagestein. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hagestein wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Hagestein voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hagestein. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen