Isolatie Zijderveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zijderveld? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als dakisolatie of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Zijderveld. Je komt meer te weten over vraagstukken over het dak isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zijderveld-4122

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Houdt geluid tegen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Zijderveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zijderveld is goedkoop beginnend bij € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zijderveld kost +/- €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op ong. €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog meer aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zijderveld (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een duurzame toekomst? Woning Zijderveld isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zijderveld. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3650)
€625
(€4550)
€1030
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€245
(€2400)
€315
(€3400)
Spouwmuur€290
(€1325)
€570
(€2425)
€800
(€3150)
HR++ glas€220
(€2050)
€295
(€3200)
€385
(€4975)
isolatie zijderveld 4122

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zijderveld?

Waarom mijn woning in Zijderveld isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en besparen tot €235 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vianen

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zijderveld een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zijderveld. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Zijderveld wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Zijderveld voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zijderveld. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen