Isolatie Hoef en Haag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoef en Haag? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals dubbel glas of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Hoef en Haag. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de binnengevel isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoef-en-haag-4125

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref jij de interessantste acties om jullie woning in Hoef en Haag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoef en Haag kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 780 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €215 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hoef en Haag kost plusminus €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €950. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is om en nabij €970, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoef en Haag (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame samenleving? Woning Hoef en Haag isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hoef en Haag. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€725
(€6700)
€1070
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€180
(€1600)
€400
(€3050)
Spouwmuur€255
(€1700)
€510
(€2025)
€805
(€3375)
HR++ glas€190
(€2975)
€275
(€3825)
€415
(€4875)
isolatie hoef-en-haag 4125

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Hoef en Haag?

Waarom mijn woning in Hoef en Haag isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en dat levert gemiddeld op €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vianen

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Hoef en Haag een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoef en Haag. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Hoef en Haag wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hoef en Haag voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Hoef en Haag. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen