Isolatie Ossenwaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ossenwaard? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als de spouw isoleren of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Ossenwaard. Bijvoorbeeld zaken als tochtwering en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ossenwaard-3989

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode3989
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de populairste stappen om je woning in Ossenwaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ossenwaard kan erg voordelig (vanaf zo’n € 950 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1775 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ossenwaard kost plusminus €4450. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het rendement is al snel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Je profiteert van plusminus €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Ossenwaard (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Ossenwaard isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ossenwaard. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€665
(€7150)
€1150
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€180
(€2200)
€300
(€3400)
Spouwmuur€400
(€850)
€570
(€1975)
€950
(€3050)
HR++ glas€190
(€2100)
€330
(€4300)
€450
(€5300)
isolatie ossenwaard 3989

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Ossenwaard?

Waarom mijn woning in Ossenwaard isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vianen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Ossenwaard extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ossenwaard. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ossenwaard wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ossenwaard voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ossenwaard. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen