Isolatie Everdingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Everdingen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de schuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Everdingen. Dit kan gaan om items als schuin dak isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-everdingen-4121

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Houdt geluid tegen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4121
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de interessantste methodes om jouw woning in Everdingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Everdingen is interessant (rond de € 970 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €245 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Everdingen kost doorgaans €4700. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. De winst is pakweg €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Everdingen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Everdingen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat is dus al gauw €1150 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Everdingen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€695
(€5150)
€1110
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€265
(€2000)
€310
(€2700)
Spouwmuur€315
(€1700)
€500
(€2175)
€800
(€3025)
HR++ glas€230
(€2050)
€295
(€3525)
€385
(€4725)
isolatie everdingen 4121

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Everdingen?

Waarom mijn woning in Everdingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 275, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Vianen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Everdingen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Everdingen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Everdingen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Everdingen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Everdingen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen