Isolatie Belfeld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Belfeld? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Belfeld. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en U-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-belfeld-5951

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Beperking geluiden van buiten
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk jij de interessantste manieren om jullie woning in Belfeld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Belfeld kan zeer goedkoop (om en nabij de € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1625 en het bespaart circa €245, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Belfeld kost om en nabij de €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is pakweg €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve oplossingen. Hierna benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Belfeld (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Belfeld isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Belfeld. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€715
(€6550)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€180
(€1900)
€325
(€2850)
Spouwmuur€375
(€1250)
€450
(€1925)
€920
(€3150)
HR++ glas€235
(€2325)
€335
(€4125)
€430
(€4500)
isolatie belfeld 5951

Plaatsen in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Belfeld?

Waarom mijn woning in Belfeld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en besparen tot €335, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Belfeld een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venlo
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Belfeld. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Belfeld wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Belfeld voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Belfeld. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen