Isolatie Lomm

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lomm? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Lomm. We gaan aan de slag met topics als muren isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lomm-5943

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Meer stilte in huis
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Lomm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lomm is voordeling (vanaf plusminus € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lomm kost om en nabij de €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12900. Het rendement is zo’n €780 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lomm (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere maatschappij? Woning Lomm isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De besparing komt neer op €1400 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Lomm. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€585
(€4550)
€1240
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€175
(€2650)
€335
(€3100)
Spouwmuur€380
(€1700)
€740
(€1950)
€925
(€3075)
HR++ glas€235
(€2550)
€300
(€4125)
€425
(€4575)
isolatie lomm 5943

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Lomm?

Waarom mijn woning in Lomm isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Lomm een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venlo
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Lomm. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lomm wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lomm voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Lomm. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen