Isolatie Arcen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Arcen? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering als buitenmuren isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Arcen. We bespreken thema’s als de zolder isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-arcen-5944

 • Lagere energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref je de populairste toepassingen om een woning in Arcen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Arcen is interessant beginnend bij € 810 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1825 en de besparing loopt op tot €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Arcen kost je zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De potentiële besparing ligt op €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Hiermee bespaar je ong. €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er nog meer populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Arcen (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Arcen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Arcen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€775
(€4750)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€190
(€1800)
€320
(€3300)
Spouwmuur€240
(€1400)
€670
(€2175)
€930
(€3525)
HR++ glas€230
(€2450)
€340
(€3725)
€385
(€5050)
isolatie arcen 5944

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Arcen?

Waarom mijn woning in Arcen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Arcen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venlo
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Arcen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Arcen wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Arcen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Arcen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen