Isolatie Velden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Velden? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Velden. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-velden-5941

 • Hoog rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest populaire stappen om een woning in Velden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Velden is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Velden kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Hiermee bespaar je pakweg €780 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei mogelijke opties. Hierna vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Velden (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Woning Velden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Velden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€685
(€5600)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€250
(€2150)
€360
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1250)
€660
(€2100)
€860
(€3200)
HR++ glas€200
(€2550)
€305
(€4250)
€450
(€4825)
isolatie velden 5941

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Velden?

Waarom mijn woning in Velden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Venlo

Door een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Velden een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venlo
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Velden. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Velden wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Velden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Velden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen