Isolatie Tegelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tegelen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Tegelen. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-tegelen-5931

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Tegelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tegelen is voordeling (vanaf ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1825 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tegelen kost doorgaans €4950. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Dit levert op ongeveer €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verschillende alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tegelen (maart 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Tegelen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De besparing komt neer op €950 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tegelen. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€745
(€4500)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€190
(€1750)
€355
(€2900)
Spouwmuur€250
(€825)
€510
(€2150)
€930
(€3225)
HR++ glas€250
(€2950)
€265
(€3175)
€440
(€5225)
isolatie tegelen 5931

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Tegelen?

Waarom mijn woning in Tegelen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Tegelen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Tegelen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Tegelen wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tegelen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Tegelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen