Isolatie Steyl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Steyl? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie buitenkant gevel of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Steyl. We gaan aan de slag met topics als de bodem isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-steyl-5935

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Steyl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steyl kan zeer goedkoop (al vanaf € 980 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en het bespaart circa €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Steyl kost +/- €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1020. Het rendement is al snel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Dit levert op plusminus €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we diverse mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Steyl (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame samenleving? Woning Steyl isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Onderstaand check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Steyl. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€825
(€6250)
€1140
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€220
(€1800)
€320
(€2850)
Spouwmuur€330
(€1600)
€680
(€2200)
€905
(€3075)
HR++ glas€210
(€2175)
€270
(€4175)
€435
(€4900)
isolatie steyl 5935

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Steyl?

Waarom mijn woning in Steyl isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venlo

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Steyl een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venlo.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Venlo
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Steyl. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Steyl wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Steyl voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Steyl. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen