Isolatie Vroomshoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vroomshoop? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Vroomshoop. Bijvoorbeeld vraagstukken over triple glas en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vroomshoop-7681

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Snel te plaatsen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref je de meest interessante methodes om een woning in Vroomshoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vroomshoop is goedkoop (al vanaf € 820 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vroomshoop kost gemiddeld €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1090. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Je profiteert van ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog meer alternatieve oplossingen. Hieronder beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vroomshoop (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een duurzame wereld? Woning Vroomshoop isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Vroomshoop. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€765
(€4650)
€1060
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€185
(€1550)
€355
(€2950)
Spouwmuur€265
(€975)
€550
(€2575)
€945
(€3400)
HR++ glas€245
(€2450)
€260
(€4175)
€390
(€4900)
isolatie vroomshoop 7681

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vroomshoop?

Waarom mijn woning in Vroomshoop isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Twenterand

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Vroomshoop een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vroomshoop. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Vroomshoop wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vroomshoop voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Vroomshoop. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen