Isolatie Westerhaar-Vriezenveensewijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als gevelisolatie of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Westerhaar-Vriezenveensewijk. Je komt meer te weten over items als isolatie buitenkant gevel en K-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

 • Lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westerhaar-Vriezenveensewijk is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €185 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Westerhaar-Vriezenveensewijk kost ongeveer €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je grofweg €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Westerhaar-Vriezenveensewijk (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Westerhaar-Vriezenveensewijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€605
(€4900)
€1220
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€285
(€2200)
€360
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1725)
€510
(€2075)
€780
(€3175)
HR++ glas€205
(€2600)
€275
(€3400)
€360
(€5150)
isolatie westerhaar-vriezenveensewijk 7676

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Waarom mijn woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Twenterand

Door subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Westerhaar-Vriezenveensewijk een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Westerhaar-Vriezenveensewijk wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen