Isolatie Geerdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Geerdijk? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. triple glas en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Geerdijk. Bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-geerdijk-7686

 • Lagere stookkosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal je de interessantste manieren om jullie woning in Geerdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geerdijk kan erg voordelig (rond de € 850 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Geerdijk kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12200. Je profiteert van ongeveer €760, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verschillende vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Geerdijk (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Geerdijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat komt neer op €900 op jaarbasis. Hierna komen we met de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Geerdijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€615
(€5900)
€990
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€180
(€1900)
€320
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1050)
€680
(€2475)
€840
(€3050)
HR++ glas€200
(€2875)
€285
(€3375)
€350
(€4900)
isolatie geerdijk 7686

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Geerdijk?

Waarom mijn woning in Geerdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Twenterand

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Geerdijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Geerdijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Geerdijk wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Geerdijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Geerdijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen