Isolatie Vriezenveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vriezenveen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals spouwmuurisolatie en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Vriezenveen. We zoomen in op zaken als naden en kieren dichten en minerale wol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vriezenveen-7671

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste stappen om een woning in Vriezenveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vriezenveen is goed te betalen (al vanaf € 780 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vriezenveen kost zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het rendement is grofweg €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vriezenveen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Vriezenveen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Vriezenveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€605
(€5150)
€1130
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€205
(€2500)
€330
(€3250)
Spouwmuur€305
(€1375)
€570
(€2775)
€865
(€3650)
HR++ glas€225
(€2550)
€275
(€3675)
€430
(€4875)
isolatie vriezenveen 7671

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vriezenveen?

Waarom mijn woning in Vriezenveen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en geeft een besparing van €285 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Twenterand

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Vriezenveen een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Vriezenveen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Vriezenveen wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vriezenveen voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vriezenveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen