Isolatie Bruinehaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bruinehaar? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Bruinehaar. We staan stil bij zaken als radiatorfolie plaatsen en spouwanker. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bruinehaar-7675

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Ook geluidswerend
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind je de meest rendabele manieren om jouw woning in Bruinehaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bruinehaar kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 730 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bruinehaar kost doorgaans €5750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Je profiteert van om en nabij €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele rendabele vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bruinehaar (maart 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Bruinehaar isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bruinehaar. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€785
(€5400)
€960
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€200
(€1600)
€345
(€3000)
Spouwmuur€225
(€1325)
€610
(€2700)
€825
(€3300)
HR++ glas€230
(€2075)
€300
(€3025)
€435
(€4750)
isolatie bruinehaar 7675

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Bruinehaar?

Waarom mijn woning in Bruinehaar isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Twenterand

Mede door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Bruinehaar een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bruinehaar. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Bruinehaar wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bruinehaar voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Bruinehaar. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen