Isolatie Heveadorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heveadorp? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. gevelisolatie en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Heveadorp. We staan stil bij thema’s als tochtstrips of tochtbanden en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heveadorp-6869

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Groene investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Heveadorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heveadorp is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1775 en de winst ligt rond de €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heveadorp kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van zo’n €830 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Heveadorp (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een energiezuinige toekomst? Woning Heveadorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heveadorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€685
(€6550)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€190
(€2300)
€395
(€3150)
Spouwmuur€275
(€1200)
€480
(€2000)
€810
(€3375)
HR++ glas€250
(€2975)
€335
(€4000)
€365
(€4900)
isolatie heveadorp 6869

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Heveadorp?

Waarom mijn woning in Heveadorp isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Heveadorp een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heveadorp. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Heveadorp wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heveadorp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Heveadorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen