Isolatie Wolfheze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wolfheze? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. je dak isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wolfheze. We staan stil bij zaken als de zolder isoleren en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wolfheze-6874

 • Minder energielasten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Beperking geluiden van buiten
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste acties om je woning in Wolfheze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wolfheze is betaalbaar beginnend bij € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1925 en de potentiële besparing ligt op €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wolfheze kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Dit levert op om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wolfheze (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Wolfheze isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De besparing komt neer op €1175 (jaarlijks). Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Wolfheze. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€645
(€5450)
€1120
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€265
(€1550)
€380
(€2900)
Spouwmuur€335
(€950)
€590
(€2450)
€890
(€3375)
HR++ glas€200
(€1950)
€290
(€3650)
€355
(€4875)
isolatie wolfheze 6874

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Wolfheze?

Waarom mijn woning in Wolfheze isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna tref je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Wolfheze een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Wolfheze. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wolfheze wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wolfheze voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wolfheze. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen