Isolatie Heelsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heelsum? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals je dak isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Heelsum. Je leest uitvoerig over zaken als vloerisolatie en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heelsum-6866

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Weinig geluid in de woning
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Heelsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heelsum kan erg voordelig (vanaf € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heelsum kost je zo’n €5000. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is om en nabij €920 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Heelsum (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Heelsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. Dat is dus al gauw €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heelsum. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€885
(€5800)
€1170
(€9900)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€250
(€2100)
€390
(€3450)
Spouwmuur€320
(€1700)
€600
(€2000)
€920
(€3500)
HR++ glas€240
(€2825)
€330
(€3150)
€445
(€4525)
isolatie heelsum 6866

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heelsum?

Waarom mijn woning in Heelsum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, dat betekent een winst van 310 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Heelsum een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heelsum. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Heelsum wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Heelsum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Heelsum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen