Isolatie Oosterbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oosterbeek? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Oosterbeek. Je kunt denken aan zaken als spouwmuurisolatie en U-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oosterbeek-6861

 • Besparen op energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Milieubewuste keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina tref jij de meest interessante methodes om jouw woning in Oosterbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterbeek kan erg voordelig (vanaf zo’n € 950 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oosterbeek kost doorgaans €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is circa €760 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterbeek (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Oosterbeek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€745
(€7000)
€950
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€180
(€1950)
€335
(€3350)
Spouwmuur€310
(€1275)
€690
(€2625)
€905
(€3100)
HR++ glas€210
(€2350)
€290
(€3375)
€450
(€5025)
isolatie oosterbeek 6861

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oosterbeek?

Waarom mijn woning in Oosterbeek isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, dat betekent een winst van 315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de offerte krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oosterbeek een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oosterbeek. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oosterbeek wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Oosterbeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen