Isolatie Doorwerth

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Doorwerth? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Doorwerth. We bespreken zaken als muren isoleren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-doorwerth-6865

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder problemen met vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de aantrekkelijkste acties om een woning in Doorwerth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Doorwerth is interessant (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en het resultaat is zo’n €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Doorwerth kost ongeveer €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is om en nabij €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Doorwerth (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Doorwerth isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 (jaarlijks). Op deze website check je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Doorwerth. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€575
(€6000)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€205
(€1550)
€335
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1300)
€610
(€1975)
€815
(€3375)
HR++ glas€210
(€2625)
€320
(€3950)
€370
(€4650)
isolatie doorwerth 6865

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Doorwerth?

Waarom mijn woning in Doorwerth isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25% van de offerte krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Doorwerth een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Doorwerth. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Doorwerth wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Doorwerth voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Doorwerth. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen