Isolatie Mariënvelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mariënvelde? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Mariënvelde. Bijvoorbeeld items als de spouw isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-marienvelde-7263

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Mariënvelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mariënvelde is interessant (om en nabij de € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €210, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mariënvelde kost plusminus €5100. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €990. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Mariënvelde (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Mariënvelde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mariënvelde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€615
(€4500)
€1030
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€275
(€2400)
€340
(€3500)
Spouwmuur€250
(€850)
€460
(€2275)
€920
(€3200)
HR++ glas€205
(€2500)
€330
(€3425)
€380
(€4450)
isolatie marienvelde 7263

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Mariënvelde?

Waarom mijn woning in Mariënvelde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Formido. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Mariënvelde een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Mariënvelde. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Mariënvelde wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mariënvelde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Mariënvelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen