Isolatie Zieuwent

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zieuwent? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van muren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Zieuwent. Je leest uitvoerig over topics als muren isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zieuwent-7136

 • Besparen op energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop check je de populairste manieren om jullie woning in Zieuwent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zieuwent kan erg voordelig (al vanaf € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zieuwent kost doorgaans €5300. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zieuwent (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Zieuwent isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Zieuwent. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€885
(€5450)
€1050
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€205
(€2550)
€300
(€3600)
Spouwmuur€210
(€1400)
€490
(€2050)
€920
(€3075)
HR++ glas€245
(€2425)
€275
(€3800)
€410
(€4475)
isolatie zieuwent 7136

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zieuwent?

Waarom mijn woning in Zieuwent isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Zieuwent een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zieuwent. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Zieuwent wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zieuwent voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Zieuwent. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen