Isolatie Lievelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lievelde? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als bodemisolatie en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Lievelde. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de kruipruimte isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-lievelde-7137

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf lees jij de meest rendabele manieren om je woning in Lievelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lievelde is voordeling (vanaf ongeveer € 940 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1650 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lievelde kost je zo’n €5750. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. De winst is circa €800 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er diverse interessante werkzaamheden. Hieronder praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Lievelde (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Lievelde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Lievelde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€735
(€4800)
€1110
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€210
(€2450)
€345
(€2850)
Spouwmuur€295
(€775)
€750
(€2100)
€850
(€3475)
HR++ glas€250
(€2350)
€275
(€4250)
€350
(€4700)
isolatie lievelde 7137

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Lievelde?

Waarom mijn woning in Lievelde isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, dat betekent een winst van 310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Lievelde een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lievelde. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Lievelde wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Lievelde voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Lievelde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen