Isolatie Vragender

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vragender? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Vragender. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vragender-7134

 • Hoog rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor elk budget
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Vragender te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vragender is aantrekkelijk (om en nabij de € 920 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De prijzen liggen rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vragender kost zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11200. De winst is ongeveer €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog meer rendabele opties. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Vragender (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Vragender isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vragender. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€715
(€5850)
€920
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€280
(€1750)
€305
(€3200)
Spouwmuur€395
(€825)
€420
(€2300)
€865
(€3100)
HR++ glas€190
(€2625)
€280
(€4100)
€355
(€5125)
isolatie vragender 7134

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vragender?

Waarom mijn woning in Vragender isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en dat bespaart tot €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Vragender een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vragender. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Vragender wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vragender voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Vragender. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen