Isolatie Harreveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Harreveld? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals je dak isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Harreveld. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-harreveld-7135

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de meest interessante acties om jullie woning in Harreveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Harreveld is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 900 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Harreveld kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11100. Het rendement is ong. €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Harreveld (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Harreveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De besparing komt neer op €800 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Harreveld. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€695
(€6800)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€210
(€2350)
€305
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1050)
€550
(€2600)
€915
(€3175)
HR++ glas€235
(€2025)
€335
(€3725)
€355
(€4950)
isolatie harreveld 7135

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Harreveld?

Waarom mijn woning in Harreveld isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €285 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Via subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Harreveld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Harreveld. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Harreveld wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Harreveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Harreveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen