Isolatie Groenlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Groenlo? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen als schuin dak isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Groenlo. Je leest uitvoerig over topics als de zolder isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-groenlo-7141

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de meest populaire acties om jouw woning in Groenlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groenlo is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €220 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Groenlo kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van ong. €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal interessante oplossingen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Groenlo (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een duurzame samenleving? Woning Groenlo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Groenlo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€705
(€6900)
€1160
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€220
(€2400)
€365
(€2700)
Spouwmuur€175
(€800)
€430
(€2425)
€835
(€3150)
HR++ glas€215
(€1850)
€290
(€4000)
€390
(€5175)
isolatie groenlo 7141

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Groenlo?

Waarom mijn woning in Groenlo isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Groenlo extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Groenlo. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Groenlo wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Groenlo voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Groenlo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen