Isolatie Welsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Welsum? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Welsum. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de zolder en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-welsum-8196

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Voor elk budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8196
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire manieren om je woning in Welsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Welsum is voordeling (vanaf € 830 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Welsum kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11200. Het rendement is om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we nog enkele rendabele opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Welsum (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Welsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Welsum. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€855
(€5500)
€1230
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€290
(€2050)
€340
(€3500)
Spouwmuur€395
(€775)
€700
(€2675)
€805
(€3175)
HR++ glas€250
(€2775)
€295
(€3750)
€385
(€5025)
isolatie welsum 8196

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Welsum?

Waarom mijn woning in Welsum isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en besparen tot €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Welsum een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Welsum. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Welsum wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Welsum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Welsum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen