Isolatie Wesepe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wesepe? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als tussenwanden isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Wesepe. We staan stil bij items als de garage isoleren en de groene lening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wesepe-8124

 • Hoog rendement
 • Bescherm tegen vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8124
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Wesepe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wesepe kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 960 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wesepe kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1220. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Dit levert op pakweg €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wesepe (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een bewuste samenleving? Woning Wesepe isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wesepe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€595
(€6850)
€1010
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€280
(€2300)
€315
(€3400)
Spouwmuur€215
(€1450)
€700
(€2375)
€895
(€3000)
HR++ glas€250
(€2775)
€310
(€4125)
€395
(€5375)
isolatie wesepe 8124

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Wesepe?

Waarom mijn woning in Wesepe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Via opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wesepe een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wesepe. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wesepe wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wesepe voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Wesepe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen