Isolatie Wijhe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wijhe? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. de schuur isoleren of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Wijhe. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wijhe-8130

 • Lagere maandlasten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref jij de meest interessante stappen om jouw woning in Wijhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijhe is voordeling (al vanaf +/- € 910 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1675 en het rendement ligt op zo’n €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wijhe kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Daarmee bespaar je om en nabij €920 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal populaire alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wijhe (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een energiezuinige wereld? Woning Wijhe isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 p/jaar. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wijhe. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€695
(€7450)
€920
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€1800)
€305
(€2950)
Spouwmuur€355
(€975)
€730
(€2625)
€840
(€3525)
HR++ glas€195
(€2150)
€320
(€3250)
€400
(€5400)
isolatie wijhe 8130

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wijhe?

Waarom mijn woning in Wijhe isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Wijhe een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wijhe. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Wijhe wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wijhe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wijhe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen