Isolatie Olst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Olst? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Olst. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-olst-8121

 • Minder energielasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de interessantste methodes om je woning in Olst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Olst kan erg voordelig (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Olst kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Daarmee bespaar je circa €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende interessante opties. Hierna vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Olst (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige gemeenschap? Woning Olst isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Olst. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€595
(€6550)
€940
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€250
(€2550)
€370
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1250)
€450
(€1925)
€940
(€3500)
HR++ glas€250
(€2025)
€280
(€3175)
€365
(€5325)
isolatie olst 8121

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Olst?

Waarom mijn woning in Olst isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Olst een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Olst. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Olst wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Olst voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Olst. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen