Isolatie Marle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Marle? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Marle. Je kunt denken aan topics als het dak isoleren en steenwol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-marle-8198

 • Lagere energienota
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest interessante methodes om je woning in Marle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marle is aantrekkelijk (al vanaf € 770 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Marle kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12500. De winst is grofweg €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we nog enkele rendabele alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Marle (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Marle isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Marle. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3700)
€795
(€5500)
€1220
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€275
(€2400)
€370
(€3200)
Spouwmuur€185
(€1625)
€560
(€2625)
€895
(€3350)
HR++ glas€200
(€2550)
€295
(€3650)
€400
(€4475)
isolatie marle 8198

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Marle?

Waarom mijn woning in Marle isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Olst-Wijhe

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Marle een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.olst-wijhe.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Olst-Wijhe
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Marle. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Marle wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Marle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Marle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen